Polityka prywatności Staromiejskiego Domu Kultury

Jakie dane o Tobie zbieramy?

  1. Dane zbierane podczas rejestracji
    Aby skorzystać z niektórych funkcji naszego portalu należy się zarejestrować.Podczas rejestracji zapytamy Ciebie o Twój adres email.
  2. Dane zbierane automatycznie Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp. Powyższe dane zbierane są jedynie w celach statystycznych.
  3. Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
    Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, poczty email, itp.przekazujesz nam swoje dane osobowe w postaci adresu e-mail.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy udostępniać danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.
Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia nam wysłania do Ciebie newslettera Staromiejskiego Domu Kultury. Rejestracja jest obowiązkowa, jeżeli chcesz otrzymywać od nas informację o wydarzeniach kulturalnych Staromiejskiego Domu Kultury.

Rejestracja na naszej stronie oznacza akceptację naszej polityki prywatności. Jeżeli zarejestrowałeś się na stronie, to wykorzystamy Twoje dane w celu wysyłania do Ciebie informacji o działalności Staromiejskiego Domu Kultury.
Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli zarejestrowałeś się jako użytkownik naszego newslettera, możesz otrzymać od nas wiadomości e-mail dotyczące Twojej rejestracji, oraz portalu Staromiejskiego Domu Kultury.

W jaki sposób możesz usunąć swój adres e-mail z bazy?

Należy w zakładce Newsletter podać swój adres e-mail i nacisnąć przycisk 'wypisz mnie'. Będzie to równoznaczne z zaprzestaniem wysyłania do Ciebie newslettera.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Portal może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki

podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Nasze bazy danych zabezpieczone zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kontakt

Instytucja zbierająca dane:

Staromiejski Dom Kultury, ul. Rynek Starego Miasta 2, 00-272 Warszawa

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt na adres

sdk@sdk.pl

HISTORIA BUDYNKU KAMIENICA BORNBACHOWSKA (WINKLEROWSKA)

Narożna ul. Celnej. 1449 wzmiankowany Dom drewniany, który Mikołaj Bornbach, złotnik, sprzedał swemu synowi Jerzemu; w posiadaniu tej rodziny prawie do połowy XVII w. Kamienica wzniesiona około 1451, wzmiankowana 1462, zapewne jednotraktowa (obecnie dwa przednie trakty). W XVI wieku parokrotnie przebudowywana, zapewne najpierw dodano tylny trakt, następnie podzielono i sklepiono piwnice frontowe oraz powiększono zabudowania […]

Zarys Historii Wydarzenia Staromiejskiego Domu Kultury

Otwarty 22 lipca 1953 roku. W latach 1962-1987 działał pod patronatem ZMS/ZSMP. Od początku swojego istnienia był domem pracy twórczej młodych. Najciekawsze inicjatywy to m.in.: działalność Klubu „Krzywego Koła” (1955-1962), która wywołała duży wpływ na kształtowanie się opozycji wobec władzy komunistycznej (członkami klubu byli: J.J. Lipski, J. Olszewski, J. Kuroń, A. Michnik, A. Małachowski, J. […]